Nasze spostrzeżenia po Kuchennych Rewolucjach Pani Magdy Gessler

04.07.2022

/

Zielone Rykowisko

Kuchenne Rewolucje to nadawany już od ponad dekady program telewizyjny, który regularnie przyciąga przed telewizory całe rodziny. W ciągu czterech dni jego prowadząca, Pani Magda Gessler, współpracuje z właścicielami i pracownikami wybranej restauracji tak, by zapewnić odwiedzającym ich gościom odpowiednią jakość obsługi oraz proponowanych w menu potraw; często wiążą się one również ze zmianą wystroju danego lokalu - przechodzi on częściową lub nawet całkowitą przemianę.

 

Niedawno główną "bohaterką" tego programu stała się właśnie nasza restauracja - Zajazd Zielone Rykowisko. W wyniku wspólnych działań naszych i Pani Magdy Gessler doświadczyliśmy wielu zmian i zyskaliśmy cenne doświadczenie. Jakie? Na to pytanie z chęcią odpowiadamy poniżej.

Nasze spostrzeżenia po Kuchennych Rewolucjach Pani Magdy Gessler.

 

Zajazd Zielone Rykowisko - kilka słów "o nas"

 

Jest to najstarsza ze wszystkich restauracji w Polsce, które dotychczas zdecydowały się na udział w programie "Kuchenne Rewolucje". Zajazd Zielone Rykowisko mieści się w podwarszawskich Jankach, ostoi zieleni tuż obok Polskiej Stolicy. Wspomniany lokal działa już od dawna, lecz pod inną nazwą (Restauracja AJAX), a jego właściciele mają w prowadzeniu restauracji aż czterdziestoletnie doświadczenie. Restauracja specjalizuje się przede wszystkim w tradycyjnej kuchni, która umożliwia jego gościom na nawiązanie kontaktu z smakami wprost z głębi lasu i przedwojennym duchem prawdziwych, starej daty myśliwych. Jego potrawy są inspirowane przepisami regionalnymi z naszego kraju, a do ich stworzenia używane są świeże produkty - przede wszystkim dziczyzna. To właśnie te cechy sprawiają, Zajazd Zielone Rykowisko jest miejscem wyjątkowym i wartym odwiedzenia; osobom, które nie mają możliwości z chęcią wychodzimy na przeciw, umożliwiając zakup niektórych obecnych w naszej ofercie wyrobów przez internet.

 

 

Dlaczego zdecydowaliśmy się na Kuchenne Rewolucje?

 

Wiele osób z pewnością zastanawiać się może, dlaczego właściciele rodzinnej restauracja, pomimo wspomnianego czterdziestoletniego doświadczenia postanowili, a może i musieli zgłosić się do programu "Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler". Odpowiedzią, zapewnie nieszczególnie zaskakującą, jest oczywiście pandemia COVID-19, która zagroziła istnieniu wielu lokali i firm - nie tylko gastronomicznych - w Polsce. Tak też stało się w przypadku Zajazdu Zielone Rykowisko. Wyjątkowa i niecodzienna sytuacja doprowadziła właścicieli na skraj bankructwa, do stopnia, w której potrzebowali zdecydowanie wprowadzenia odpowiednich zmian - w tym właśnie, tak, jak mieli na to nadzieję, pomogło im uczestnictwo w programie.

 

 

Kim właściwie jest Pani Magda Gessler?

 

Imię i nazwisko "Magda Gessler" jest szeroko znane w Polsce, nie tylko wśród ludzi zajmujących się na co dzień branżą gastronomiczną, ale również i wśród niezwiązanych z nią zupełnie Polakom. Nie jest to, oczywiście, zasługa jedynie "Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler", choć z pewnością i im trzeba przyznać zasługi rozpowszechnienia tego nazwiska. Sam program przedstawia ją jako "kreatorkę smaku i stylu, właścicielkę kilkunastu restauracji, w których gotują najlepsi kucharze w kraju". Jednym z najbardziej znanych lokali z nią powiązanych jest restauracja "U Fukiera" w której jest ona szefem kuchni. Nasza bohaterka ukończyła studia gastronomiczne, by następnie pracować w kilku z Warszawskich restauracji, do momentu, w którym otworzyła swój własny lokal. Zgodnie z zapowiedzią programu, w którym nasz zajazd wziął udział, w kuchniach Pani Magdy Gessler rządzi zasada, by było w nich tak smacznie, "jak u mamy". Podczas rewolucji, które przeprowadza, dba o każdy aspekt restauracji - nie tylko o odpowiedni smak i aromat podawanych potraw, ale również i o jakość obsługi i wystrój, tak, by każdy gość czuł się z pobytu w danym lokalu zadowolony. Jest osobą bardzo pewną siebie i swoich możliwości - to zapewne dzięki temu jej metamorfozy cieszą się aż taką skutecznością. Nie boi się także nowych wyzwań, dzięki czemu uratowała od zniknięcia z rynku niejedną restaurację czy knajpę, nawet, jeśli jej właścicielom nie raz wydawało się, że niemalże nie ma już dla nich nadziei. Pewność siebie charakteryzująca Magdą Gessler pozwala na wprowadzenie nawet najodważniejszych i najbardziej diametralnych zmian przy zachowaniu odpowiednich, jasnych reguł.; w jej życiu, tak samo, jak i w prowadzonych przez nią audycjach telewizyjnych nie ma mowy o jakiejkolwiek nudzie. 

 

"Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler" nie są jedynym programem, w którym można oglądać Panią Magdę Gessler, jest ona bowiem również jurorką w programie kulinarnym "Master Chef" gdzie uczestnicy mierzą się ze sobą o miano najlepszego szefa kuchni. 

 

 

Jak przebiegał proces kuchennych rewolucji?

 

Gdy już właściciele zdecydowali się, że, ze względu na ich sytuację, potrzebna jest im pomoc w tym, by właściwie zadbać o rozwój ich rodzinnej restauracji, zgłosili się na casting. Tam opowiedzieli o swojej sytuacji oraz o lokalu "Ajax" który prowadzili aż od 1980 roku; przedstawili również swoją prośbę o konsultację z opinią osoby doświadczonej w branży gastronomicznej - takiej, jaką jest właśnie pani Magda Gessler. Potrzebowali jej i programu, by uratować ich ukochane miejsce, nawet, a może i zwłaszcza jeśli miałoby ono przejść metamorfozę. 

 

Informacja o tym, że zakwalifikowali się do udziału w programie "Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler" pojawiła się w bardzo nietypowym dla naszego kraju i z pewnością złym dla restauratorów momencie - dokładnie wtedy, gdy dotarły do nich wieści o wytycznych związanych z koniecznością zamknięcia lokali gastronomicznych dla odwiedzających je gości. Wytyczne te były kolejnym ciosem dla naszej restauracji i przybliżyły ich do ewentualnego bankructwa oraz perspektywy utracenia miejsca, które tworzyliśmy od aż czterech dekad. Z tego właśnie powodu wieść o zakwalifikowaniu do programu była dla nich momentem radości... i niesamowitej ulgi. 

 

Projekt został zrealizowany pomimo obecnych w kraju obostrzeń, które, oczywiście, wpłynęły na jego przebieg oraz charakter - okazuje się, że istniejąca w kraju sytuacja wpłynęła nie tylko na branże gastronomiczne, czy medyczne, ale także... na sposoby realizowania programów telewizyjnych! Na czas wspomnianego lockdownu restauracja wyszła naprzeciwko klientom - dosłownie i w przenośni! Podczas rewolucji i trwania obostrzeń klienci mogli zakupić produkty lokalu jedynie przed restauracją, oczywiście na wynos, by móc spożyć je we własnym samochodzie lub w warunkach domowych. Warunki te brzmią co prawda spartańsko, podczas pandemii tylko w ten sposób można jednak było prowadzić restaurację jak również i była to jedyna metoda, by spożyć dania przez takową oferowane.

 

Pani Magda Gessler poinformowała właścicieli restauracji i jej pracowników, że w wyniku rewolucji zmieni się wiele - nie tylko wyjdą naprzeciw potrzebom klientów ( dosłownie i w przenośni, jak już o tym było wspominane ), lecz także przejdą metamorfozę na inne sposoby - odmieni się wygląd ich lokalu, a także, oczywiście, jego nazwa. Od teraz rodzinny "Ajax" stał się równie rodzinnym Zajazdem "Zielone Rykowisko". Inne stało się także nasze menu koncentrujące się przede wszystkim na tradycyjnych Polskich daniach ze świeżego mięsa, tak, by jak najlepiej oddać klimat lasu i ducha dawnych, przedwojennych myśliwych. Pani Magda Gessler przekazała lokalowi naprawdę fantastyczne przepisy, sposoby przyrządzania oraz podawania własnych wyrobów mięsnych, między innymi dziczyzny, wieprzowiny i produktów garmażeryjnych, do których spróbowania, oczywiście, właściciele i pracownicy restauracji serdecznie zapraszają. Można to zrobić zarówno osobiście w lokalu, jak i poprzez zamówienie ich na stronie internetowej restauracji. Stworzenie sklepu zamieszczonego w internecie zawierającego wyroby również było z resztą wynikiem rewolucji, jaka miała miejsce w Zajeździe Zielone Rykowisko.

 

Ponadto, w wyniku Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler, tak, jak zawsze ma to miejsce w programie, zorganizowaliśmy degustację wyrobów - ze względu na zaistniałą pandemię stworzyliśmy w tym celu drive myśliwski. 

 

Odcinek, w którym realizowana była metamorfoza Zajazdu Zielone Rykowisko znaleźć można na stronie player.pl lub też po kliknięciu w podany tutaj link.

 

 

 

Jaka jest restauracja po przemianach Pani Magdy Gessler?

 

Zarówno  restauracja po przemianach Pani Magdy Gessler, jak i prężnie realizujący internetowe zamówienia klientów działają do dziś. Okazało się, że zmiany, jakie miały miejsce w wyniku Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler okazały się być przysłowiowym strzałem w dziesiątkę - zgodnie z opiniami degustujących potrawy gości produkty okazały się być nie tylko podane w bardzo estetyczny, zachęcający do konsumpcji sposób, ale również i bardzo pyszne. Nie cieszyły więc jedynie oka, ale także i kubki smakowe.

 

Kuchenne rewolucje pozwoliły osobom pracującym w  Zajeździe Zielone Rykowisko na zdobycie nowego, kulinarnego doświadczenia pod czujnym okiem eksperta już je posiadającego. W wyniku Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler w Jankach stworzona została nowa marka, marka na tyle silna, by być w stanie nie tylko utrzymać się na rynku, ale również i na nim kwitnąć nawet w sytuacji tak wyjątkowej, jak spowodowany pandemią COVID-19 lockdown. Dzięki utworzeniu sklepu internetowemu z produktów Zajazdu Zielone Rykowisko skorzystać może teraz większa ilość klientów, niezależnie od tego, czy przebywają w pobliżu lokalu, w oddalonym od niego miejscu znajdującym się w Polsce, czy też w Europie - składanie zamówień online i możliwość wysyłania wyrobów restauracji umożliwia dotarcie do każdego, kto chciałby je zamówić. Pomoc Pani Magdy Gessler była zdecydowanie nieoceniona i pozwoliła Zajazdowi Zielone Rykowisko przetrwać trudne czasy, a obecnie, gdy obostrzenia zostały zniesione, sala po metamorfozie dostępna jest do dyspozycji obecnych w lokalu gości.

 

Poznaj Nasz lokal!

Lokal

Serdecznie Zapraszamy do zapoznania się z miejscem, gdzie zjesz pyszne tradycyjne posiłki oraz dziczyznę, która jest naszej produkcji!  

Zdjęcie Promujace Lokal - Zielone rykowisko

Zobacz nasze menu!

Co możemy Ci zaoferować?

Proponujemy Państwu wyroby garmażeryjno - wędliniarskie,  według przepisów Pani Magdy Gessler, które produkujemy w zajeździe Zielone Rykowisko. Nasze wyroby charakteryzuje naturalny smak i aromat. W naszym zajeżdzie przywiązujemy dużą wagę do tego, żeby każdy produkt był wysokiej jakości. Dlatego używamy tylko naturalnych składników, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

 

W naszej ofercie znajduje się kilka rodzajów wyrobów: kiełbasy (biała, myśliwska), boczek, baleron, polędwiczki a także szynki. Wszystkie one są dostępne na naszej stronie internetowej. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi produktami!

Gdzie Nas znajdziesz!

Dane teleadresowe

05-094 Janki Al: Krakowska 63

 

Tel:. 502-379-309

 

E-mail:. sitarekmarcin@gmail.com

 

 

Zapraszamy do naszego zajazdu Zielone Rykowisko, który jest po Rewolucji Pani Magdy Gessler. Masz 100% gwarancje, że otrzymasz od nas produkt bardzo wysokiej jakości o niepowtarzalnym smaku.

Zobacz nasze menu!

Co możemy Ci zaoferować?